Alla som läst något om vårens mode eller tagit en svängom i butikerna, vet att den absolut största trenden i vår är 70-tal. Vi ger tipsen på hur den här trenden bärs upp på bästa sätt!

4990866-summer-urban-youth-clothing

I vår gottar vi oss i mode och trender och den absolut hetaste trenden som setts på alla catwalks, och även i butikerna, är 70-talstrenden. Vi har tidigare skrivit om att den här trenden är het men nu är det hög tid att göra ett djupdyk i trenden och hitta alla plagg och detaljer som måste vara på plats för att en outfit i 70-talsanda ska bli fulländad.

Gucci tolkar på italienskt vis

Tittar vi till exempel på vad Gucci hade skapat till vårens visningar, var det framförallt mockaplagg, mönster och siden-material som gällde. Självklart andades det 70-tal men även Italien och milanesisk lyx – som sig bör eftersom Gucci är ett av Italiens mest lyxiga märken. Vill man lyckas med den här stilen är det en scarf runt halsen som gäller, kombinerat med en byxa i kortare längd och ett flätat skärp i midjan.

Bohemiskt hos Chloé

När det kommer till märket Chloés visning, såg vi en mer oskyldig och bohemisk look som var franskinspirerad. Hippie-känslan vi fick när vi såg visningen är självklart även den tagen från 70-talet. För att lyckas se sådär bohemiskt chic ut gäller det att matcha spetskläder, gärna i vitt, med sandaler och håret kan lämnas lockigt och ostyrigt. En annan stil med samma känsla är den där du matchar chiffongblusar med shorts i mocka.

Skräddat och monokromt

På Marc Jacobs visning visades istället en skräddad tolkning av 70-talet. Här handlade det om markerade midjor, stärkta kragar och breda slag. Självklart matchades det hårda med mer mjuka feminina kjolar och utsvängda byxben á la 70-tal. Marc Jacobs visade även upp många monokroma looks där alla plagg fick gå i samma färg. Läs mer.