Just nu gäller välansat skägg! Trenden med skägg ger inte bara många män bättre självförtroende, utan det ger också fler barberare jobb. Men hur fixar man skägget snyggt om man inte hela tiden vill gå till barberare?

Mer jobb till frisörer och barberare

Skägg har varit inne ett tag nu, men det har skett en förändring. Under flera år har man sett män på stan med stora buskiga skägg, störst och tätast skägg vinner helt enkelt. Så är det inte längre, under 2017 ska man ha ett snyggt och välansat skägg, och det får man bland annat genom att använda en riktigt bra skäggtrimmer. Men vill man inte sköta om sitt skägg själv så har det under de senaste åren ploppat upp fler barberare runt om i landet. Skäggboomen har sannerligen gett mer jobb till både frisörer och barberare. I Jnytt kan man läsa om att senaste gången det var trendigt med skägg var under 60 talet, och sedan slog det till igen runt 2014 någon gång. Martin Michael som arbetar på en barbershop i Jönköping menar på att denna skäggboom som kommit på senare år visar på att män tagit tillbaka sitt skägg, och att skägg är något man tar på allvar. Skägg och hår på män har blivit som smink för kvinnor, det handlar om egen självkänsla och stil.

Hur får man till skägget hemma?

skägg, välansat, rakapparatI tidningen Café tipsar barberaren Johan Rönnow om att man ska skaffa en längd på skägg som passar en själv, och inte utgå ifrån vad andra har. Han säger att man nu i större utsträckning börja efterfråga lite kortare längder och att skägget ska se naturligt – men samtidigt välansat ut. För att skägget ska se snyggt och välvårdat ut så gäller det såklart att hålla en bra längd med skäggtrimmer, samt att inte raka för långt ner på halsen, då kan det se ut som att man har en dubbelhaka.

Skägg kan vara bra för hälsan!

Ännu en anledning till att skaffa skägg är en ny studie som visar på att skägg kan vara bra för hälsan. I Metro och står det bland annat att det kan var bättre för hälsan att ha skägg än att vara renrakad.