Årets mest omtalade klädval är förmodligen den kjol som Kronprinsessan Victoria bar vid sin brors bröllop nu i sommar – den var nämligen varken från en känd designer eller ens speciellt dyr. Den var skapad av budgetkedjan Hennes & Mauritz!

tiara diadem krona LITENAtt kläder från H&M bärs såväl till vardags som vid festliga tillfällen såsom en finare fest eller rent av vid studentfirande som studentkläder, är inget att höja på ögonbrynen för. Men vad som däremot fick hela modesverige och övriga världen att reagera var när Kronprinsessan Victorias klänning syntes i bild under direktsändningen från Storkyrkan och Prins Carl-Philips bröllop. Den var nämligen specialsydd med bas av en H&M-kjol som funnits tillgänglig i butikkedjan under flera veckor innan denna festlighet. Så varför har detta plagg kommit att bli så omtalat? Kjolen, som sedan syddes om till klänning för bröllopet, är från kollektionen Conscious exclusive collection som helt och hållet består av ekologiska material. Så att Kronprinsessan Victoria väljer att bära ett plagg från en svensk kedja såsom H&M innebär inte bara en fin hyllning till vårt Sverige och svenska mode utan valet är även att slå ett slag för en framtid av hållbart och miljömedvetet mode. Och hurra för det Victoria, skriver Damernas värld.

Så såg Kronprinsessan Victoria ut:

Kjolen som Kronprinsessan bar under bröllopet kombinerades med ett liv med kort ärm, uppsytt i samma typ som kjolen. Till denna bar hon sedan Serafimerordens ljusblå band tillsammans med ordenstecken, kraschan och en brosch med ett porträtt av sin far, Kungen. Detta matchade hon sedan med en snygg poirebrosch med diamant och Prinsessan Sibyllas diadem i håret samt ett par till broschen matchande poireörhängen. Med andra ord var hon supersnygg och det är föga förvånande att denna outfit är en av media mest omtalade klädesplagg detta år!