Det var idag minusgrader när Stockholmarna lämnade sina hem för att ta sig till jobbet. Det är en av höstens första kalla dagar och nu gäller det att leta fram vinterjackor och skor som gör att en inte fryser. Om du är trött på dina gamla vinterkläder är det nu dags att införskaffa nya, och i år finns det mycket snyggt att shoppa hem.

Kängor eller varmt fodrade sneakers

Låt oss börja med det roligaste: skor. Vad gäller kängor och vinterskor är det många som tycker det är svårt att hitta rätt. Många kängor känns ofta klumpiga vilket självklart är bra om man ska gå i snö som når upp till knäna men utöver det är det inte speciellt roligt. Och det finns faktiskt skor som är varma likväl som snygga, varpå det självklart är ett bättre val. I en artikel från Expressens modebilaga har man här lyft fram flera snygga skor för vintern 2015. De visar skor från flera olika mängder i olika varianter, vilket gör det enkelt att hitta någonting som passar dig. Känner du ångest för att inte kunna ha sneakers längre? Då måste vi passa på att rekommendera Adidas fodrade sneakers och det finns även liknande varianter från Converse och Nika. Du lär hitta de i skoaffärer online, som exempelvis på Footmall.

Dunjacka eller kappa?

Vad gäller jackor för att klara vintern rekommenderar vi att du köper dig en varm jacka när du ska vara lite finare snö i småland(eller om du har ett fancy kontorsjobb att gå till) samt en varmare dunjacka för promenader eller pulkaåkning. De senaste åren har det varit ganska milda vintrar men du får nog räkna med att det i alla fall kommer att vara några minusgrader. Bäst är självklart att följa vädret på sidor som SMHI för att verkligen ha koll, innan du lämnar hemmet. Ibland kanske det är värt att helt enkelt ta dunjackan även om det är dags för en finare fest. Glöm inte heller att det finns de som inte har några hem att gå till i kylan, eller de som inte har råd att införskaffa en varm jacka. Många flyktingar som nu kommer till Sverige har inte de kläder som behövs för att hantera vintern så om du ändå köper nya vinterjackor och skor tycker vi att du bör skänka dina gamla kläder till de som behöver dem mest.