Börjar du närma dig 30-strecket och överväger att genomgå någon form av skönhetsingrepp eller rent av en skönhetsoperation? Du är inte ensam. Varannan 30 åring idag kan tänka sig att lägga sig under kniven för att förbättra sitt utseende.

”En sökning på Restylanebehandling Göteborg är en allt vanligare sökning och visar på att skönhetsoperationer blir mer och mer en del av vår vardag och en självklarhet för de allra flesta. Även om man som person själv aldrig skulle kunna tänka sig göra en operation så blir man mer öppet inställd till det då man anser att människor själva får välja över sina liv.” läs om varför man väljer att plastikoperera sig här.

En undersökning som gjordes av Inizio på uppdrag av Svenska Dagbladet 2017 visade att 29 procent av de tillfrågade svenskarna kunde tänka sig en skönhetsoperation. Man frågade personer från 16 år och uppåt och underlaget omfattar hela 1 080 intervjuer via en webbundersökning. Och på frågan om man kunde tänka sig en operation av estetiska skäl blev alltså svaret ja till 29 procent.

Men när Sveriges radio frågar samma fråga till sina lyssnare är det dock fler nej. Många är nöjda med sina utseenden medan andra anser att om man känner sig finare med något tillfixat så ska man definitivt göra det.

Vad man dock ska tänka på innan man bokar in sig på en behandling eller operation är att kolla upp personen som ska utföra ingreppet och har alla tillstånd med mera som krävs.