Damm-dam-dadaam, hör du tonen vi nynnar på? Jovisst. Det nalkas bröllop och det finns mycket att planera. I Sverige är det vanligast att gifta sig under vår och sommar – och eftersom våren är här och sommaren närmar sig kan det vara passande med ett inlägg om just bröllop. Hur många ska du bjuda? Vart ska bröllopet vara? Är du en kyrkbrud eller föredrar du ett bröllop i skärgården? Många frågor ska besvaras och vi börjar med den viktigaste: Vad ska du ha på dig?

Fokus: bröllopsklänning

När det kommer till val av klänning till ens bröllop är det mycket som avgör brud kvinna bröllopslutresultatet. Främst handlar det om ekonomi men även ens egna kropp och stil. Någonting som är fördelaktigt för att leva i denna tid är ju såklart också internet. Att bo i en liten by kunde förr i tiden vara lika med: gift dig i närmsta vita skynke, eftersom utbudet var så snålt. Numera kan man, oavsett vart i världen man bor, beställa sin drömklänning via internet och få den hemskickad vi post. Det gör ju dock att det också blir något svårare att bestämma sig, eftersom det finns så mycket att välja på. Vår rekommendation är att du vid val av klänning börjar med att inspireras av tidningar och bloggar. Exempelvis har Elle i en artikel här lyft 25 inspirerande brudklänningar. Dessa är dock märkesklänningar och vissa kostar kanske lite väl för den som har en ”vanlig” ekonomi. Som tur är finns ju dock många andra märken med liknande klänningar av minst lika bra kvalitet som du kan handla. Ett tips är att kika in på http://sofiamoore.se/brollopsklanningar.html, där finns ett väldigt stort utbud och mer prisvärda alternativ.

Vad gäller budget är en rekommendation även själv prioritera vad som är viktigt för dig. Är klänningen viktigast? Lägg då pengar på den och bjud på någonting billigare att äta. Är det viktigast att så många som möjligt kommer? Välj då att ha bröllopet utomhus, då får fler plats. Fler bra tips hittar du i den här artikeln från Allt om bröllop samt denna med mer fokus på ekonomi från Göteborgs posten.