Att genomgå olika skönhetsingrepp i form av olika fillers blir allt vanligare och är riktigt trendigt, men också något som många kanske gör en aning lättvindigt och väljer läkare efter pris snarare än efter deras erfarenhet – och det är just därför som program såsom Skönhetsfällan Sverige får allt fler ansökningar men som tur är kan reglerna kring skönhetsingrepp komma att ändras, regeringen meddelar nämligen att man ska starta en utredning för starkare reglering.

Går du i tankar att testa Restylane eller Botox? Se då till att du gör detta hos en välrenommerad klinik såsom Växjö Medical Center som du kan läsa mer om på drtore.com, läkarna där är både utbildade och har erfarenhet inom området och det är det faktiskt inte alla som har. Och vad beror det på? Jo den krassa sanningen är att den här delen av skönhetsindustrin faktiskt inte är lika reglerad som den andra mer kirurgiska delen, även om den delen också har sina klåpare. Det är något som tv-programmet Skönhetsfällan Sverige just sätter ljus på. I det programmet får vi nämligen träffa svenskar som av en eller annan anledning råkat ut för dåliga plastikingrepp och nu ber om hjälp, vilket du ser i denna trailer:

Intressant att veta är dock att vi snart kanske inte behöver den här typen av program längre. Något som Svenska Dagbladet skriver om är hur man från regeringen sida nu är på god väg att genomföra en utredning som ska reglera skönhetsindustrin på ett helt nytt sätt. För till skillnad från vad många tror så är den faktiskt inte så hårt reglerad idag. Visst finns det en hel del kompetenskrav på personen som ska få licens att genomföra vissa ingrepp, men det är då av det kirurgiska slaget. Ingrepp som Botox och andra fillers är inte så reglerat. Inte heller finns någon lag som direkt reglerar skyddet för den person som blir som blir skadad av ett ingrepp – detta eftersom det handlar om korrigering av skönhet och inte hälsa. Det ska nu utredas av Socialstyrelsen. Och det är något som är positivt, för även om det finns kompetenta personer därute som håller på med detta såsom drtore till exempel så är det svårt för konsumenten att skilja agnarna från vetet – och det kommer det ändras på nu.