Ett plagg som inte syns speciellt ofta och som inte har så stor betydelse för många, är strumporna. Men de flesta bär dem trots allt varje dag och det finns en del regler om hur man ska bära dem. Kanske bör de få ännu mer utrymme i vårt mode.

7567580-forvantan

För ett par veckor sedan firades internationella Downs syndrom-dagen och för att uppmärksamma detta uppmanades folk världen över att ta på sig olika strumpor. Även i Sverige uppmanades man att göra detta på skolor, dagis och arbetsplatser och hashtaggen #rockasockorna fick stor uppmärksamhet på sociala medier. Eventet gick ut på att ha olika strumpor på sig för att sprida budskapet att alla är olika och att det är bra att vara annorlunda. I Sverige skapades ett Facebook-event och över 250 000 personer tackade ja till att delta i det, skriver Metro.

Trendigt med strumpor i sandaler

Strumporna kanske ses som det plagget som är mest betydelselöst av det vi har på oss varje dag, men detta plagg kan alltså hjälpa till att skapa medvetenhet. Med tanke på hur lite strumporna syns och hur lite tid de flesta lägger på att välja strumpor, finns det några do’s and dont’s när det gäller detta plagg. Exempelvis har det i många år varit strängt förbjudet att bära strumpor i sandaler och alla som haft det har setts som rena modekatastrofer. Nu har dock trenden vänt och det senaste året har ett antal kändisar setts med vita tubsockor på fötterna, instoppade i ett par sandaler. Läs mer.

Många vill ha kvalitet

Oavsett om man lägger stor vikt på hur ens strumpor ser ut eller inte, är det oerhört trevligt att ha ett par mjuka och sköna strumpor. Ett exempel på ett märke som har supermjuka strumpor av bra kvalitet är märket Falke. På softsocks.se kan man hitta Falke strumpor till bra pris. För det är faktiskt skillnad på en riktigt skön kvalitetssocka och en som man köper i storförpackning på närmaste livsmedelsbutik. I SvD kan vi nämligen läsa om de, speciellt män, som ibland råkar ta på sig fel strumpor innan jobbet och måste gå och köpa nya strumpor på lunchen för att känna sig normala igen.