Det må kännas avlägset, men våren är faktiskt på ingång. Då gäller det att vara redo och redan nu kan du fylla garderoben med vårens trender. Vad gäller då för årets mode?

  • Någonting som främst är nytt för i år är synliga axlar, gärna som att tyget 764002-model-on-a-catwalkomkring axlarna har blivit utklippt.
  • Det är även trendigt med klänning eller linne utan armar. 90-talet har varit hett de senaste åren och trenden kommer att hålla i sig. Tänk rave, minimalism och grunge.
  • Romantisk i spetts. Om du ska på bröllop är det självklara valet spets för i år, men du kan även använda spets till vardags – bland annat som tröja som du bryter av med ett par skinnbyxor.
  • Om du ska välja enbart en väska för året är det ryggsäcken som du bör välja. Det är ett bekvämt mode som väntar till vår och sommar, och du kan ha allt du önskar i  din ryggsäck.

Fler trender i Chic. För inspiration kring vad du ska ha på dig hittar du samlade bilder från olika modevisningar här.

Onlinehandel fortsatt stort

En trend som håller sig fortsatt stor och bara växer är att handla online. Något som mest troligt kommer bli ännu större än tidigare är rabattkoder, vilket du kan hitta på diverse sajter. Förr har alla inte varit medvetna om vilket utbud av rabatter som finns på nätet, men att du kan exempelvis få rabatt hos Ellos, vilket ger dig möjlighet att köpa ännu mer, bara av att veta vilken sajt du ska ta dig till. Och det är ju just av sådana anledningar som shopping online blir allt hetare. Det är enkelt – och prisvärt att handla på nätet.

En tredjedel av svenskarna valde att handla minst hälften av sina julklappar på nätet, enligt en undersökning från JDA och Centiro. Detta är siffror som verkligen visar på vilken skilland det är nu jämfört med hur det såg ut för bara 5 år sedan, då många var skeptiska till onlinehandel. Dessuom visar siffrorna att fyra av fem svenskar som väljer onlinehandel byter butik om de har problem med beställningar och leverans, ett val som inte är lika tydligt när det kommer till fysiska butiker.