Nu är våren här och det innebär nytt mode. Går man ifrån dammodet som det redan skrivs spaltvis om, hittar man många roliga trender inom herrmodet. Bland annat är det klassiskt som gäller men vi ser även ett par uppstickare.

7831385-smart-guy-posing-in-style

Tidningen Metro har sammanställt vad som är hett och rätt. På herrfronten kan man se att skinnpajen fortfarande är en utav de hetaste trenderna. Den svarta bikermodellen är ett måste i garderoben i vår. Jackan kombineras på bästa sätt med ett par slimmade jeans och gör en tidlös och rockig outfit. Även den gamla favoriten jeansplagg går hem i vår och man behöver inte vara rädd för att bära olika jeansplagg med varandra. Denna trend med jeans från topp till tå blev ett faktum när det syntes på modehuset Pradas visning. Jeansjacka, blåjeans och jeansskjorta är alltså favoriter. När det kommer till vårens kavajer så är det den dubbelknäppta som lyser starkast på modehimlen. Matcha gärna den ganska så propra kavajen med något coolare. En bra kombination kan vara sneakers, polotröja och kavajen. Den som bär denna kombination är redo för såväl jobb som festligheter.

Nakna framsidor på visning

När det gäller manligt mode brukar det förknippas med säkra kort och trender som kommer igen gång på gång. Men somliga väljer en lite mer vågad linje och en som gjorde det på vårens modevisningar var designer Rick Owens. Detta har uppmärksammats i medier runt om i världen och i Sverige i Dagens Nyheter. På hans Paris-visning presenterade han plagg med öppning i grenen. Detta kan låta relativt ofarligt, problemet var bara att de manliga modellerna som bar plaggen inte hade några kalsonger under. Reaktionerna från de olika medierna var blandade och medan vissa gapskrattade, var det andra som såg detta som något väldigt artistiskt. De flesta männen känner nog dock inte för att visa upp sitt behag för hela världen och då är det tur att det finns sajter som williejohn.se, som erbjuder riktigt snygga kalsonger.

Mäktigast i modebranschen

De som har makt för hur det svenska herrmodet ska se ut varierar lite från år till år. För några år sedan var det faktiskt en kvinna som styrde herrmodet. Läs mer. Nu är det istället Andreas Löwenstam som är designchef på H & M man. Han tar förstaplatsen över modesveriges mäktigaste enligt tidningen King.