Så fort solen tittar fram och gatorna sopas rena från grus vill vi byta ut flera av plaggen vi har i garderoben. Dels tar man fram kära gamla vänner som man haft förr om åren, som vita basplagg och jeansshorts till exempel. Men våren bäddar alltid för något nytt, och det är verkligen förnyelsens tid. Och trenderna för årets vårmode har precis börjat visa sig på allvar.

1138700-girls-going-shoppingEn av de allra största trenderna i år är 70-talsmodet. Ännu en gång får vi klä oss i orange, blommigt, utsvängt, fladdrigt, bohemiskt och lekfullt. Vad kan passa bättre inför vår och tidig sommar? Det blir lättare att hitta second hand-kläder med sådana retroinspirerade moden, men även nya idéer och nya tolkningar av 70-talet i olika butikskedjor och märken kommer att ta oss med storm i år. Att kolla in exempelvis kläder från Shestore är också alltid lyckat, eftersom de har så mycket bra kläder att köpa online. Då slipper man gå runt i exakt samma plagg som flera andra som har handlat i de vanliga butikerna på stan.

Och i vår ska det skarpa solljuset lysa på ett 70-talsnostalgiskt mode i träklackar, utsvängda jeans och poncho.

Något annat som har med 70-tal att göra är vårens hetaste, trendigaste färg. Den roströda färgen med en gnutta blodröd har tagit hela modevärlden med storm, och om man ska välja en färg är den ett säkert kort, enligt en artikel från Metro.

Även Stockholm Fashionweek visade i höstas upp kommande trender för i år. Här rymdes allt från militärt mode med kamouflage och mörkgrönt till 70-talets glada, fladdriga långklänningar, vida byxor och klumpiga klackar. För att få lite inspiration kan man gå och kolla på bildrapporter från veckorna.