I ett tidigare inlägg har vi skrivit om någonting så spännande som vad killarna ska bära under våren 2015, men för att hålla sidan jämställd måste vi självklart även lyfta tjejmodet denna vår. Därav kommer här en simpel guide till vad du ska välja för att hålla dig chic när plusgraderna tar över Sverige.

Tjejmode 2015tjej med armband

 • På fötterna:
  Äntligen kan vi börja springa över torg och gator utan ångest över att snön kommer att förstöra våra skor, vilket självklart innebär att det nu är okej att plocka fram dina vita sneakers. Sneakers (Nike, Vans, Adidas, Converse osv) har varit hett länge nu och det håller i sig även denna vår och sommar. Nytt för i år är dock att dina sneakers gärna får vara ljusa och blommiga.
 • Byxa vs kjol..
  ..spelar faktiskt inte så stor roll, viktigaste är att du trivs och att det är basplagg. Fokus i år kommer ligga mer på skor, accessoarer och jackor snarare än byxor och kjolar. Det gör dock ingenting om du har ett eller två plagg i en annan färg än tradionella svart eller jeansfärgat. Orange, lila och blått är en snygg färg att ha på byxa eller kjol i år.
 • Jacka:
  En av vårens viktigaste plagg, och det finns mycket att välja på. De två måsten att ha i garderoben är den långa kappan (gärna så lång det bara går) och bomberjackan – och du får mer än gärna ha fler än en av varje. Olika färger, i mönster och modeller är bara positivt och välkommet. Ett självklart vårplagg är ju också jeansjackan och även denna är välkommen i år, precis som varje år.
 • Accessoarer och väskor:
  Många ringar på fingrarna, halsband med budskap och scarfs är ett måste, gärna allt på samma gång. Till det kan du ha en väska med fransar eller en tygpåse som även den har ett budskap. Missmatcha gärna lite – det gör ingenting.

En annan detalj som också är viktig att ha i åtanke har Sveriges Radio lyft i ett inslag. Det handlar om att vi i vår går mot ett slarvigare mode där det helt enkelt ska se ut som att du inte gjort någonting. Mycket kul eftersom det är lättordnat. Lyssna på inslaget här.