Yogatrenden växer sig allt starkare i alla trender och så även i modet – så vill du vara helt rätt i modet under 2017 så är det temat yoga med haremsbyxor och orientaliska mönster som du ska satsa på.

Haremsbyxor från Hangmatta.se

Haremsbyxor  från Hangmatta.com

 

Yogatrenden växer sig allt starkare. Både som ren livsstil med yogapass och meditation, samt även inom modetrenderna. Men hur klär man sig i yogastil? Bekvämt och ledigt är en kort sammanfattning, men detta kan faktiskt också göras på ett snyggt sätt. Ta på dig en haremsbyxa och kombinera denna med en snygg tight topp som bas och smycka dig sedan med allt från orientaliska smycken till härliga sjalar så har du kommit en god bit på väg. Ett tips är att spana in företaget Hangmattas Facebook-sida och se vilka yoga och haremsbyxor som trendar just nu – och välj sedan de som du tycker skulle passa dig allra bäst i stil och utseende. Kanske fick du någon av de coola bomberjackorna som Svenska Dagbladet tipsade om i december i julklapp? Dessa går alldeles utmärkt att kombinera med yogamodet för att skapa en lite mer street-look.

Yogalivsstilen gör att vi mår bra

Yoga tar sig alltså in på fler aspekter av våra liv än bara i träningen, och det är något som är riktigt positivt. För om sanningen ska fram är yoga inte bara en klädstil eller bara en träningsform, det är faktiskt just en hel livsstil – och det bästa är att denna livsstil också gör oss gott. Något som till exempel Göteborgs Posten skriver är hur yoga kan vara effektiva mot stressrelaterade sjukdomar vilket betyder att du inte bara ser avslappnad ut när du bär yogamode såsom haremsbyxor – du är också genuint avslappnad när du yogar. Så hur ska du gå tillväga för att anamma yoga som livsstil. Här är tre snabba tips:

  1. 20804207-yoga-meditation-sketch

    Olika yogaställningar

    Klä dig i kläderna – använd yogamodet för att komma in i rätt stämning.

  2. Börja yoga – det kan räcka med att du börjar med enkla andningsövningar för att få testa på yogans nyttiga effekt som den har på din kropp och själ.
  3. Ät nyttigt och mindre osunt – börja laga mer vegetariskt och orientaliskt hemma samt undvik snabbmat och byt ut fredagsmysgodiset mot frukt och bär.

Självklart är dessa tre tips ovan inte det enda du ska göra om du vill anamma yogan i livet, men det är en riktigt bra början för att i alla fall testa på. Kanske gillar man det och kanske gillar man det inte. Men man måste testa för att veta. Läser man till exempel vad Aftonbladet skrev i fjol så kan ju yoga i sin livsstil kombinerat med några andra saker vad den 120-åriga indiska munken Swami Sivananda anser vara nyckeln till ett långt liv – och leva länge vill vi alla göra.